Måste skriva kort om USA igen!

Jag hoppas verkligen att USA snart återgår i normalläge så att jag an ägna mina tankar och mitt intresse åt något åt annat.

Just nu känns det barockt att installationen av en ny president som brukar vara något festligt i stället blivit en stor säkerhetsrisk där man måste kalla in tiotusentals säkerhetsvakter av olika kategorier.

Och nu ställs Trump inför riksrätt igen Det måste vara ett väldigt dilemma för republikanerna. De har ju tidigare stoppat huvudet i sanden och inte velat se alla övertramp han gjort, utan stöttat honom i tro att det skulle vara bra för partiet och möjlighet att genomdriva sin politik. Nu har stormningen av Capitolium tydligen blivit droppen som fått många att tvivla. Fortfarande finns dock de, även bland senatorerna, som häpnadsväckande nog tror på alla konspirationsteorier. Det verkar som om majoriteten velar och väger för och nackdelar för partiet snarare än landet. De ser ju risken att om de tar avstånd från Trump kan de förlora många av hans väljare. Trump kan knappast bli aktuell som kandidat vid presidentvalet 24 även om han frias i riksrätten, men vad händer om han startar ett eget parti och splittrar republikanerna……?

i bakgrunden finns också oron att Trump och hans trogna skall hinna ställa till med något mera elände under den vecka som är kvar i frustration och besvikelse och ilska över att han nu skall ställas till ansvar för sina handlingar.

Ett stort bekymmer för Trump måste också vara att han ju säkert lyckats skada sin största affärstillgång, sitt namn.

Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Jag har läst ytterligare ett par böcker om Trump:

Fredrik Reinfelddt: 3 november 2020 ödesvalet är väldigt faktaspäckad och säkert nyttig läsning men jag upplevde den som lite tung. Kanske beror det på att jag för att träna min hörsel lyssnade på ljudboksversionen och inte läste pappersboken. Jag upplever den nog mer som ett uppslagsverk än en bok att sträckläsa,

Erik Åsard: Med lögnen som vapen är däremot lättläst trots att även den innehåller mycket fakta och den läste jag med nöje blandat med förskräckelse över vad som hänt.

Lämna ett svar