USA igen

Sedan jag skrivit föregående inlägg har det oerhörda inträffat att en sittande USA president uppmanat till upplopp och angrepp på rikets demokratiska institutioner.

Sedan president Trump talat till sina anhängare som tagit sig till Washington tog sig i går en mobb in i kongressbyggnaden i avsikt att förhindra senaten från att slutgiltigt godkänna elektorsvalet och därmed Biden som president.

Senatorerna fick ta skydd. Fyra nänniskor dog, därav en av skottskador innan lugnet kunde återställas. När Trump efter flera timmar talade igen till sina anhängare uppmanade han dem visserligen att gå hem, Men han avslutade med att säga att han älskade dem och att de var speciella och visade därmed att han inte kritiserade dem.

Nu på morgonen tycks lugnet återställt. Vicepresident Pierce har sagt att man nu återtar arbetet med godkännande av elektorsrösterna.

Det finns egentligen inget att tillägga här, händelerna talar för sig själva, men man kan med oro fundera på var Trump mer kan ställa till under sina få dagar kvar vid makten,

En ljusglimt i det hela är att Demokraterna tycks vinna båda senatorsvalen i Georgia.

Lämna ett svar