Man lär så länge man lever Moderskeppet

Moderskeppet har varit till stor hjälp för mig under flera år

Jag minns inte riktigt när jag första gången stötte på Moderskeppet men det måste ha varit ungefär vid den tid jag började lägga upp bilder på iStock. Jag hade inspirerats att börja fotografera i Camera Raw som jag i ärlighetens namn nästan inte visste något om. Då hittade jag en CD-skiva från Moderskeppet som på ett mycket didaktiskt sätt berättade om Camera Raw och hur man skulle använda det.

Sedan blev det ytterligare några CD.skivor om olika fotorelaterade ämnen. Jag tyckte kurserna var bra, Jag käre mig massor med nytt, men läraren insåg också att vi alla gör dumma misstag och kom med små råd om hur man skulle lösa oväntade praktiska problem.

Rösten var tydlig och lätt att höra för mig som började få allt sämre hörsel

Sedan övergick Moderskeppet till att strömma sina kurser direkt på nätet och man kunde köpa ett medlemskap som gav tillgång till alla kurser i utbudet för en rimlig månadsavgift.

Jag nappade genast och tog en snabbtitt på olika kurser som jag annars nog inte köpt som enstaka kurs. Men mitt huvudsakliga intresse var kurser i Photoshop och fotografering med systemkamera, Jag skall inte räkna upp alla kurser här, den intresserade hitter dom ju lätt på Moderskeppets hemsida och kan prova på själv. Det finns utöver de något mer avancerade kurserna också sådana som är riktade mot den som inte har så stort fotointresse. Till exempel flera om fotografering med Mobilkamera.

Har också med nöje följt kursen om restaurering av gamla bilder. Det får bli nästa projekt

När jag började skriva mina memoarer hittade jag också föreläsningar om att skriva om sitt liv och en kurs om svenska skrivregler som var inspirerande eller nyttiga, Vill inte påstå att jag tyckte skrivreglerna var inspirerande, men en repetition och uppdatering av ungefär 70 år gamla skolkunskaper var säkert nödvändig.

Sedan hittade jag en kurs om att göra en WEB.sida med WordPress och därför kan ni nu läsa det här.

Mitt senaste fynd är en kurs om Scrivener. Kursen beskrivs på hemsidan som “Scrivener är en ordbehandlare för att skapa textprojekt som böcker, manus och artiklar. Det stödjer dig med smarta verktyg för brainstorm, skrivande och slutförande.” Passar mig precis. Jag skriver ofta ner korta episoder eller minnen eller förslag till inlägg just när de dyker upp, ibland nattetid. Min skrivstil ‘r så dålig att jag gärna även vid dessa tillfällen skriver på datorn, annars är det risk att jag inte kan tolka kråkfötterna. Problemet är sedan att hitta att lösa bitar. Det här programmet underlättar verkligen. Önkar jag haft det under memoarskrivandet.

Härnäst tror jag att jag skall titta på ett par kurser om Instagram, har funderat på att skaffa ett konto där.

Lämna ett svar