När blir det min tur bli vaccinerad?

Har skrivit ett inlgg om detta på min Facebooksida och citerar det här:

Snart har jag suttit distanserad i nära ett år. Just som en ljusning börjar skymta i och med att vaccineringen är nära kommer ett bakslag. Frågan är när det bli min tur? Det blir säkert ingen vaccination i februari i alla fall. Det finns många skäl till det

Dels de mindre leveranserna från tillverkarna. Synd att beskedet kom så sent.

Så har Prio 1 gruppen blivit större genom att sjukvårds- och omsorgspersonal som arbetar med covid19 patienter har lagts till. Naturligtvis tycker jag detta är riktigt, de borde ha varit med från första början och jag står gärna tillbaka till förmån för dom. Men det innebär att det dröjer längre innan man kommer igång med Prio 2 gruppen dit jag som 85.åring hör.

Och nu har man adderat 65-70åringar till den Prio 2-gruppen. Även det troligen ett riktigt beslut. Sedan man bedömt att ett av de tillgängliga vaccinen tills vidare inte bör ges till 65+ are är et logiskt att lägga dem till Prio 2 gruppen. Logistiken är svår nog ändå.

Men det innebär att vi blir flera som skall beställa tid och jag är rädd att de yngre som kanske är mer aktiva och Internetvana har en fördel.  

Sammantaget innebär det att jag gissar att jag inte får första sprutan förrän tidigast i mars och sedan krävs det ju en spruta till och en tids väntan innan man har ett skydd.

Så är det ju tydligen ett antal individer som gått före kön utan goda skäl. Jag tror inte att de är så många att det spelar någon roll för min väntetid men det är naturligtvis moraliskt förkastligt! Sedan behöver ju också dessa en andra spruta och jag hoppas verkligen att de inte belönas genom att ännu en gång få tränga undan någon i höge prioritetsgrupp. De bör naturligtvis ställas sist i kön igen och få  börja om från början med två sprutor i höst eller nästa år när det blir mer gott om vaccin.

Men mitt i detta måste jag påminna mig om hur bra jag har det. TV och Internet för underhållning. Vänner som ställer upp och hjälper mig med allt jag behöver. Möjlighet att beställa hemleverans av all slags varor till exempel mediciner från apoteket och mat och med nästa sändning skall jag nog osta på mig en semla och en bukett tulpaner.

Distanserade kramar till er alla!

Lämna ett svar