I väntan på vaccination

Det här citatet inleder min hemsida

”Giv mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.

Reinhold Niebuhr

Och jag har verkligen försökt leva med den inställningen. Det har hjälpt mig att möta problem med större lugn eftersom jag har sluppit oroa mig för sådant som jag ändå inte kan förändra och i stället lägga min energi på saker som står i min makt att påverka. Ofta är det de små detaljerna som man kan förändra och då gäller det att inse att ”droppen urholkar stenen” och ha tålamod även när resultatet inte syns genast.

Jag har kunnat ta Covid-19 pandemin med jämnmod eftersom jag insett att hur opraktisk den än är för mig och mitt sätt att leva så finns den där och det är ingenting jag kan göra någonting åt.

Det går inte att resa, att tillbringa vintern i Thailand eller ens att ta en tur runt min mataffär för att själv välja ut någon trevlig frukt. Och jag behöver klippa håret och gå till tandläkaren och skaffa nya glasögon – allt situationer när distansering är svårt. Men onekligen kunde det vara värre och jag hör trots allt till de lyckligt lottade i den här situationen.

Något lite har jag kunnat göra för att kanske inte förändra men i alla fall förebygga genom att acceptera de restriktioner som rekommenderas.

Men nu äntligen verkade det som om det fanns ett sätt för mig och andra att som individer påverka situationen. Vaccination!

Självfallet ville jag bli vaccinerad så snart som möjligt och gladde mig åt att tillhöra Prio grupp 2 och inte behöva vänta så länge. Och så kommer nu detta strul med brist på vaccin. Jag borde inte låta mig påverkas eftersom det hör till kategorin där jag med sinnesro borde acceptera situationen, men nu börjar känslorna ta över förnuftet. Det svåraste är att ingen tycks veta någonting. Hade man bara ett datum att hålla sig till skulle det kännas bättre. Men jag kollar på 1177 och i Stockholms län upprepas varje dag samma information: ”Det går inte att boka tid eller ställa sig i någon kö för vaccinering ännu”. 

Slut på min lilla klagovisa. I dag skiner solen och dagarna blir långsamt ljusare. Inte heller det något jag kan påverka, men jag kan glädja mig åt det och bestämma mig för att släppa dystra tankar.

Lämna ett svar