Trump friad av senaten

Det här får nog bli mitt sista inlägg om USA:s politik.

Egentligen vet jag inte vad jag vill skriva. Jag trodde inte att jag skulle bli så gammal att jag skulle få uppleva så många av de mäktiga män som är satta att företräda en av världens största demokratier skulle sätta partilojalitet (eller är et rädslan att förlora jobbet) före rättvisan. Bevisen att Trumps agerande,, eller om man vill vara snäll, bristen på agerande, aktivt bidrog till stormningen av Senatsbyggnaden är uppenbara och måste ha varit det även för de republikanska senatorer som röstade för en friande dom. Jag undrar om dom sover gott på natten nu.

Här vill jag lägga till ett P.S. med något jag läste i dag 16 februari:

Voting rights journalist Ari Berman noted that the “57 senators who voted to convict Trump represent 76.7 MILLION more Americans than 43 senators who voted to acquit.”

Det här tycker jag är uppmuntrande. Även om de Republikanska senatorerna röstade mot bättre vetande så tycks en klar majoritet av amerikaner anse at Trump var skyldig till uppvigling.

Lämna ett svar