Legimus

Legimus.se är Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM) bibliotek. 

I biblioteket finns bland annat talböcker som varit till stor glädje för mig när jag behöver träna upp min hörsel efter cochleaimplantat. Extra värdefullt eftersom jag lever ensam och därför inte har någon regelbunden samtalspartner att träna med.

I biblioteket finns ett stort antal böcker både skönlitteratur och facklitteratur. De flesta på svenska, men även en del utländska böcker. Många av böckerna, särskilt nyare. är textade så att man samtidigt kan lyssna och följa texten.

Jag har sedan jag fick mitt första cochleaimplantat 2015 talat mig varm för en här möjligheten inte minst på Facebook, och blev därför glad när jag hörde att man ville läsa in mina memoarer.

Inläsningen är nu gjord. Den är textad och till min glädja har även bilderna kommi med i texten.

Jag ville nu gärna dela med mig av den här möjligheten till alla de hörselskadade vänner med eller utan cochleaimplantat som jag fått på Facebook senare år och skrev inlägg på deras hemsidor där jag är medlem.

Tyvärr uppfattades det som marknadsföring av administratörerna och inläggen drogs in.

Jag kan i och för sig förstå att det är marknadsföring för mina memoarer, men det är en marknadsföring helt utan vinstintresse.

Legimus är endast tillgänglig för den som har en funktionsnedsättning (man får en kod av sitt bibliotek). Det är helt kostnadsfritt att ladda ner böckerna i biblioteket för eget bruk.

Jag som författare får igen ersättning. Det innebär alltså att jag inte tjänar några pengar på denna marknadsföring. Tvärt om kanske det innebär att någon som är intresserad annars skulle betalat för en tryckt bok (eller kommersiell ljud- eller e-bok som kommer) avstår från köp.

Lämna ett svar